За нас

Почетоци 2001
Септември 2017

Дониа доо-Прилеп е компанија која е присутна веќе дваесет години и за тој период се етаблира како компанија која е препознатлива по своите квалитетни и вкусни производи , професионалниот однос , тимот кој стои зад успехот и приказната за успешна македонска компанија. 

Во септември 2017 година Макпрогрес целосно ја превзема  Дониа како одличен потенцијал за надоврзување на веќе отпочната приказна и прераснување во македонски бренд специјализиран за висококвалитетни традиционални деликатеси.

Макпрогрес ја превзема и  ребрендира Дониа, со што брендот сега е дел од семејството и портфолиото на компанијата.